top of page
pic web side (2).jpg

Ik ben Stijn Rigaux 42 jaar jong en vader van twee puberende kinderen.

Al meer dan 17 jaar werk ik in de bijzondere jeugdzorg.

In 2003 stond ik mee aan de wieg van time-out projecten in Vlaanderen. Sindsdien heb ik me steeds verder verdiept in processen bij groepen en individuen.

Verschillende opleidingen zijn op mijn pad gekomen waarbij ik steeds een integratieve bril opzet om zoveel mogelijk verbindingen te zoeken.

Ik zet graag mijn schouders mee onder uitdagingen waar ik zelf ook energie van krijg.

Spelen blijft als een rode draad door mijn leven lopen. 

Ik krijg van mijn omgeving te horen dat ik stevig in mijn schoenen sta, dat ik het hart op de tong heb. 

Soms een grote mond die veel ruimte inneemt, maar met het verstrijken van de jaren is hier een mild dekentje over gekomen.

Ik geloof sterk in de kracht van humor en kwetsbaarheid en geef me steeds met hart en ziel. Ik geloof in tijd nemen voor elkaar en proberen om zo goed als mogelijk eerst mezelf te doorgronden voor ik naar de ander kijk.

Vrije tijd is vooral bezig zijn met de kinderen, fietsen met vrienden en regelmatig eens iets eten en drinken waarbij er goed gelachen kan worden afgewisseld met filosofische gesprekken of een luisterend oor .

20190819_150815 (3).jpg

Ik ben Jan Fret en geloof in geïnspireerd worden.

Elke moeilijkheid die we tegenkomen draagt de potentie om iets te leren. Na 15 jaar in het buitengewoon onderwijs te werken en in allerlei projecten rond moeilijk gedrag bij kinderen/jongeren en inclusief onderwijs, was het tijd om met frisse energie aan een nieuw project te beginnen. Ik hou van toneel ,beweging, improvisatietheater en leren. Door voortdurende scholing, ervaring en opleiding voel ik enorme flow en vertrouwen om met LUDANTE  waardevolle en betekenisvolle voorstellingen aan te bieden. Ik zet sterk in op wat het betekent om in relatie te zijn met de personen en de materiële wereld rondom onszelf. Het leven gaat over voelen, hoe meer je kan voelen hoe verfijnder en authentieker je kan kiezen wat er van belang is voor jezelf en anderen. Ik schuw mijn schaduwzijde niet maar conflicten soms wel, ook dat is leren, telkens opnieuw. Ik ben in het bezit van vele trainingsuren rond inhouden als; transparante communicatie en relatie intelligentie, spiral dynamics, zelfreflectie technieken, lichaamsperceptie, mediatie en bemiddeling, we space dynamics, trauma werk, contemplatie en mindfulness. Ik ben in staat om met aanwezigheid en open blik mensen tegemoet te komen.    

bottom of page